Zdravljenje bolezni organov

Zdravljenje bolezni organov               Tel: 040-127-125

Astma

_______________________________________________________________________________________________________

Astma je ena izmed najtežje ozdravljivih bolezni na svetu. V tradicionalni kitajski medicini velja prepričanje, da so pljuča bistveni element pri poganjanju energije či, ledvica pa jim pri tem pomagajo. Ko napade astma, pljuča in ledvice ne morejo biti več tako aktivne pri poganjanju či energije. Nepravilno delovanje vranice ovira dihalne poti, povzroča sluz (sputum) in kašelj. Tako astma povzroča šibkost pljuč, ledvic in vranice.

Nabiranje sluziv telesu, je pomemben factor pri tej bolezni. Latentna sluz povzroča, da se bolezen ponavlja. Obstajajo trije glavni izvori sluzi, in sicer; Eden je posledica nezadostnega delovanja vranice, TKM voda in mokra funkcija ne delujeta normalno in tako sluza ne moremo izločiti oz. ta ostaja v notranjosti telesa. Drugi razlog je nepravilno delovanje ledvic. TKM voda in energija či ne delujeta kot bi morali, zato nastane sluz. Tretji in glavni razlog pa je prirojena šibkost pljučne funkcije, ki vodi do sluzi. Prihaja do bolečine v prsih, napihnjenosti, dihalna pot ni gladka, pojavlja se močan kašelj, ljudje pa zaradi problemov, ki jih astma prinaša, tudi ne morejo normalno ležati.

Vzroke za nastanek astme lahko delimo na notranje in zunanje vzroke. Notranji vzroki se pojavijo že ob razvijanju otroka v maternici, če geni strašev niso dovolj močni. Posledično organi otroka ne delujejo dovolj močno in zaradi tega prihaja do zadrževanja latentne sluzi v telesu. Če je na primer zunaj mrzlo vreme, se to povezuje z organizmo človega in tudi notranjost ne deluje kot bi morala. In to je tudi najbolj pogost vzrok za nastanek astme. Pod zunanji vzrok lahko prištevamo hrano. Mnoga živila lahko povzročijo astmo, kot so recimo morski sadeži, ribe, kozice, mleko, mesni izdelki, arašidi, sezam, čokolada itd. Pri ljudeh lahko napade astme izzove tudi čustvena disfunkcija. Kadar ljudje občutijo pretirano veselje, jezo, zaskrbljenos, žalost, strah, grozo ali kadar o stvareh pretirano razmišljajo, lahko to vpliva na delovanje notranje energije či in pretok krvi v telesu. Kot razlog za pojavljanje astme, bi lahko izpostavili tudi preobremenjenost. Kadar je človek preobremenjen, pride v telesu do oslabelega delovanja vranice, pljuč in ledvic.

Potek zdravljenja astme je dolgotrajen in težaven, zato je treba hitro ukrepati in ne odlašati z zdravljenjem. Akupunkturna ima pri zdravljenju astme bogate klinične izkušnje in znane dobre učinke. Takšno zdravljenje je mogoče pri večini bolnikov.

Prednosti zdravljenja astme z akupunkturo:

  1. Zmanjša število in obseg astmatičnih napadov napadov.
  2. Izboljša funkcijo pljuč in ima očiten takojšen anti-asmatični učinek.
  3. Izboljša psihološko stanje pacienta in njegov imunski system.
  4. Zmanjša odmerek in odvisnost od hormonov iz zahodne medicine.

Dva načina zdravljenja astme – Kitajska medicina je pri zdravljenju astme razdeljena na splošno terapijo in posebno terapijo, ki se razlikuje od doktorja do doktorja.

  1. Splošna terapija

Prvi predpis zdravnika akupunkture: Danzhong RN 17, Feishu BL 13, Lienque LU 7, Chize LU 5, Fengmen BL 12, Fenglong ST 40.

Drugi predpis zdravnika akupunkture: Feishu BL 13, Gaohuang BL 43, Dazhu BL 11, Ganshu BL 18, Pishu BL 20, Shenshu 23, Zusanli ST 36, Sanyinijao SP 6, Taixi KI 3.

  1. Naša posebna terapija

V naši ordinaciji imamo ek ekskluzivno tehniko obdelave, in sicer ZDZ-APARAT za uravnavanje delovanja srca, pljuč, vranice, ledvic, cirkulacije in  za spodbujanje dihalne funkcije, izboljšanje odpornosti pridobivanje energije ći. Z aparatom vplivamo na pozitivno delovanje vseh organov v telesu. Na sliki je naš pacient, pri katerem zdravimo astmo z akupunkturo in ZDZ-APARATOM. Njegovo stanje je po terapijah veliko boljše.

Zdravljenje astme z ZDZ-APARATOM. Pacientovo stanje je po terapijah veliko boljše.

Comments are closed